Water Express

Waarom water?

Water Express weet heel goed hoe belangrijk water is voor het menselijk lichaam. Dit is ook de reden dat we sinds 2004 een goede watervoorziening voor bedrijven in ons assortiment hebben.

Het menselijke lichaam bestaat voor gemiddeld 70% uit water. Veel in ons lichaam wordt door water geregeld. Zo worden met water vitaminen, mineralen en voedingsstoffen naar onze cellen getransporteerd en worden afvalstoffen afgevoerd. Met water versterken we ons afweersysteem en voorkomen we ziektes. Water helpt bij het verteren en opnemen van eten. Ook regelen we met water onze lichaamstemperatuur. Water is dus een onmisbare stof voor ons lichaam.

Water is een van de belangrijkste levensbehoeftes van de mens, maar helaas wordt dit (te) vaak in een andere hoedanigheid geconsumeerd dan goed is voor het menselijke lichaam, denk maar bijvoorbeeld aan koffie en limonades. Water bevat geen calorieën, suiker of cafeïne, het verhoogt de concentratie en heeft een 'reinigende' werking voor het lichaam.

Zodra we ook maar even actief zijn, verliezen we vocht. Niet alleen doordat we transpireren, maar ook doordat er water verdampt met de lucht die we uitademen. Hoe droger de lucht door bijvoorbeeld airconditioning, hoe meer water uit ons lichaam verdwijnt.

Voor iedereen geldt: een gezonde levensstijl is belangrijk om lekker in je vel te zitten. Gezond en gevarieerd eten, regelmatig bewegen, voldoende rust en ontspanning en genoeg water drinken is van het grootste belang. Voor jong en oud.

Gebleken is dat op kantoren meer water gedronken wordt als er waterkoelers staan. Deze apparaten nodigen uit om lekker gekoeld (5°C) water te drinken. Wij van Water Express kunnen u helpen bij het maken van een afgewogen keuze voor welke koeler bij uw bedrijf past.